Qarabaşaq yarması o qədər faydalı xüsusiyyətlərə malikdir ki, onu haqlı olaraq dietoloqlar tərəfindən ən sevimlisi adlandırırlar. Axı, onu tamamilə sağlam olan və xroniki xəstəlikləri olan, o cümlədən mədə-bağırsaq traktına aid olan böyüklər və uşaqlar yeyə bilər. Qarabaşaq sıyığı qlütenə qarşı allergiyası olan insanlar üçün tövsiyə olunur.

Bundan əlavə, bitkidə çoxlu faydalı mikroelementlər var: asanlıqla həzm olunan protein, lif, B vitaminləri, maqnezium, dəmir, fosfor və sink.

Kardioloqlar və endokrinoloqlar qarabaşaq yarmasını çox sevirlər və onu ən yaxşı məhsul kimi xəstələrinə tövsiyə edirlər: taxıl qan şəkərinin səviyyəsini tənzimləməyə kömək edir, yəni onu şəkərli diabet xəstələri yeyə bilərlər. Rutin və quercetin kimi antioksidantlar iltihabı azaltmağa və ürək-damar sistemini qorumağa kömək edir.

Bununla belə, qarabaşaq yarmasının bir əhəmiyyətli çatışmazlığı var - müəyyən qidalarla birləşdirilə bilməz.

Süd. Belə qida mədə ağrısı, şişkinlik və ya hətta ishal səbəb ola bilər;

Yumurta. Mədədəki stress çox böyük olacaq, buna cavab olaraq, ürək yanması və ürəkbulanma ilə işarə edərək, "tətil edə bilər";

Sarımsaq qarabaşaq yarmasının ətirini efir yağları ilə "tıxa bilər" və əlavə olaraq, qida maddələrinin udulma sürətini azalda bilər;

Çay. İçkinin tərkibindəki taninlər qarabaşaqdan dəmirin sorulmasına mane olur.

Leyla