Qranola bal və digər təbii maddələrlə qarışdırılmış qoz-fındıq və taxıllardan hazırlanmış qidadır. Lif, karbohidratlar, əsas yağ turşuları, vitaminlər və minerallarla zəngin olan bu maddələrin qəbulu çox xeyirlidir.

Tərkibində həmçinin fosfor, kalium, maqnezium, kalsium və dəmir kimi minerallar, lif, zülallar, B və E vitaminləri, həmçinin ürək və bütün orqanizm üçün sağlam olan yağlar var. 

● Qəbizlik həqiqətən əsrin bəlasıdır. Granola həzm sistemini yumşaltmağa və yağlamağa kömək edən, həmçinin nəcisin toxumasını və ölçüsünü yaxşılaşdırmağa kömək edən, onların keçməsini asanlaşdıran çoxlu müxtəlif liflər təmin edir.

● Bitki mənşəli zülalın əla mənbəyidir və süd və ya qatıqla tam protein təmin edir. 

● Ürəyi ürək-damar sistemi üçün sağlam olan doymamış yağlarla qoruyur.

● Lif və yaxşı yağ tərkibi sayəsində xolesterolu azaltmağa kömək edir. Tam taxıllarda olan karbohidratlar yavaş-yavaş udulur, qan şəkərinin yüksəlməsi (hiperqlikemiya) və yorğunluq ehtimalını azaldır.

Mütəxəssislər səhər yeməyinə yaxşı yağ və karbohidratlarla zəngin lif və bitki mənşəli zülalları tövsiyə edir.

Bütün taxılları və qoz-fındıqları sobada bir az bitki yağı ilə, lakin şəkər əlavə etmədən qovuraraq mükəmməl sağlamlığınızı qorumaq üçün mümkün olan ən yaxşı qəlyanaltılardan birini alacaqsınız. 

Qranolanı ən yaxşı şəkildə qorumaq üçün onu quru, sərin və qaranlıq yerdə saxlamaq lazımdır. Onu hava keçirməyən bir qaba, məsələn, şüşə qaba qoymaq daha yaxşıdır.