Dünyada şirniyyatdan imtina etmək hərəkatı getdikcə artır. İnsanlar şəkəri həm saf formada, həm də mürəkkəb yeməklərin və məhsulların tərkib hissəsi kimi qəbul etməyi dayandırırlar. Şəkərsiz çay içmək çoxdan moda olub. Ancaq bir çox insan təbii qəhvənin güclü dadına alışa bilmir.

Qastroenteroloq Yuliya Vaşko sağlamlığınıza mütləq zərər verməyəcək beş şəkər əvəzedicisi haqqında danışıb.

Kişmiş - Bəli, onu birbaşa bir fincan təzə dəmlənmiş qəhvəyə qoya bilməzsiniz. Ancaq giləmeyvə yemək və sevimli içkinizi içmək əla fikirdir. Kubokda bir qaşıq şəkər olmadığını belə xatırlamayacaqsan.

Bal - Qəhvəyə adi şirinlik vermək üçün sadəcə yarım çay qaşığı bal lazımdır. Bu məhsulun nə qədər sağlam olduğunu nəzərə alsaq, belə bir dadlı şəkildə qan damarlarının sağlamlığını və divarlarını effektiv şəkildə gücləndirdiyiniz ortaya çıxır.

Ağcaqayın siropu - Kanada və Şimali Amerika sakinlərinin onu sevməsi boş yerə deyil. Məhsul faydalı qida maddələrinə və unikal dada malikdir. Yeri gəlmişkən, bir çox şərbət həvəskarları qəhvə ilə birlikdə möcüzələr işlədiyini iddia edirlər - içki aromatik, dadlı və şirin olur.

Darçın - Şokolad rəngli toz bir anda üç mühüm funksiyanı yerinə yetirir: o, qəhvəni daha şirin edir, içkiyə dad verir və sağlamlığı yaxşılaşdırır.