Şəkər xəstəliyi barədə mütəmadi olaraq paylaşımlar edilir, məqalələr yazılır. Bu gün təqdim edcəyimiz resept şəkərin səbəb olduğu ağırlaşmaları aradan qaldırır, ağız qurumasını, çox susama hissini aparır. Qarışımdan zaman- zaman istifadə edən xəstələrdə yüngüllük yaranır və bir müddət sonra qanda şəkərin normasına (artıb-azalmasına) nəzarət edə bilir.
Ən əsası isə xoşagəlimli bir dadı var və rahat istifadə olunur.
Lazım olanlar:
1 çay qaşığı hil
1 çay qaşığı qarazirə,
1 çay qaşığı darçin,
yarım stəkan qatiq.
Gündə 3 dəfə hər yeməkdən 1 saat sonra bitkiləri toz formada qatıqla qarışdırıb qəbul etmək lazımdır.
Bitkilər üyüdülüb, dərhal istifadə olunsa daha faydalıdır.
Qarışım, şəkərdən başqa, yüksək xolesterini aşağı salır, antioksidantdır (xərçəngin müalicə və profilaktikasında istifadə oluna bilər), qaraciyər piylənməsindən və köpdən əziyyət çəkənlər üçün də faydalıdır.
Yan təsirləri
Qarışım azca qəbizlik verə bilər, əgər qəbizlik versə yarım çimdik şaxtagülü bitkisinin qurudulmuş və üyüdülmüş köklərindən qarışdıra bilərsiniz. (faktxeber.com)