Toyuq, mal əti və hinduşka, qida siyahısında ən çox istifadə olunan ət növləridir. Lakin son araşdırmalara görə, hinduşka daha sağlam hesab edilir. Ekspertlər bildirirlər ki, hinduşka əti yüksək protein tərkibi və aşağı yağ miqdarı ilə seçilir. Foodinfo.az bildirir ki, 100 q hinduşka əti yalnız 1 q doymuş yağ ehtiva edir və bu da onu ürək-damar xəstəlikləri riski olanlar üçün ideal edir. Hinduşka həmçinin sinir sistemi və maddələr mübadiləsinə müsbət təsir edən B vitaminləri, sink və selen kimi mikroelementlərlə zəngindir.
Toyuq əti də sağlamdır, xüsusilə toyuq filesi, lakin hinduşkadan daha çox yağ ehtiva edir və vitaminlərlə zəngin deyil. Lakin, diqqət yetirilməli məqam, toyuqların qeyri-ideal şəraitdə yetişdirilməsi halında antibiotik qalıqları ola bilər.
Mal əti, dəmir, sink və B12 vitamini ilə zəngin olsa da, tərkibində doymuş yağın miqdarı yüksəkdir və tez-tez istifadəsi ürək-damar xəstəlikləri riskini artırır.
Ən yaxşı ət seçimi üçün mütəxəssislər pəhrizinizə müxtəlif növ ətləri daxil etməyi tövsiyə edirlər. Hinduşka, sağlamlıq üçün minimal risklə ən yaxşı seçim kimi öndə gəlir. Ətin faydalı xüsusiyyətlərini qorumaq üçün onu qaynatmaq, bişirmək və ya buxarda bişirmək daha məqsədəuyğundur.