Turpun yarpağına çox vaxt əhəmiyyət verilməsə də, qidalı və çox lazımlı hissə imiş. Onun bir sıra sağlamlıq faydaları var və kulinariyada ondan istifadə edilir.
Turp yarpaqları vitaminlər (C vitamini, K vitamini və A vitamini kimi), minerallar (kalsium, kalium və dəmir kimi) və pəhriz lifi də daxil olmaqla əsas qida maddələri ilə zəngindir. Bu qidalar ümumi sağlamlıq və rifah üçün çox vacibdir. Yarpaqlar oksidləşdirici stresslə mübarizə aparmağa və xroniki xəstəliklər riskini azaltmağa kömək edən C vitamini və beta-karoten kimi antioksidanları ehtiva edir. Tərkibindəki K vitamini kalsium mübadiləsində və sümük sağlamlığı üçün vacibdir. Pəhriz lifi müntəzəm qəbizliyin qarşısını alaraq həzmə kömək edir, həmçinin sağlam bağırsaq mikrobiomunu dəstəkləyir.
Turp yarpağı beta-karotin mənbəyidir və onu orqanizm yaxşı görmə və göz sağlamlığını qorumaq üçün vacib olan A vitamininə çevirir. C vitamini immuniteti gücləndirən xüsusiyyətləri ilə tanınır. Bədənin infeksiyalara qarşı müdafiəsinə kömək edir və dərinin sağlamlığı və yaraların sağalması üçün çox vacib olan kollagen istehsalına kömək edir. Bundan başqa, turp yarpağının tərkibindəki kalium qan təzyiqini də tənzimləyir.