Turpun yarpağına çox vaxt əhəmiyyət verilməsə də, qidalı və çox lazımlı hissə imiş. Onun bir sıra sağlamlıq faydaları var və kulinariyada ondan istifadə edilir.

Turp yarpaqları vitaminlər (C vitamini, K vitamini və A vita­mini kimi), minerallar (kalsium, kalium və dəmir kimi) və pəhriz lifi də daxil olmaqla əsas qida maddələri ilə zəngindir. Bu qi­dalar ümumi sağlamlıq və rifah üçün çox vacibdir. Yarpaqlar oksidləşdirici stresslə mübarizə aparmağa və xroniki xəstəlik­lər riskini azaltmağa kömək edən C vitamini və beta-karo­ten kimi antioksidanları ehtiva edir. Tərkibindəki K vitamini kalsium mübadiləsində və sü­mük sağlamlığı üçün vacibdir. Pəhriz lifi müntəzəm qəbizliyin qarşısını alaraq həzmə kömək edir, həmçinin sağlam bağırsaq mikrobiomunu dəstəkləyir.

Turp yarpağı beta-karotin mənbəyidir və onu orqanizm yaxşı görmə və göz sağlamlı­ğını qorumaq üçün vacib olan A vitamininə çevirir. C vitamini immuniteti gücləndirən xüsu­siyyətləri ilə tanınır. Bədənin infeksiyalara qarşı müdafiəsinə kömək edir və dərinin sağlamlı­ğı və yaraların sağalması üçün çox vacib olan kollagen isteh­salına kömək edir. Bundan başqa, turp yarpağının tərki­bindəki kalium qan təzyiqini də tənzimləyir.