İftar süfrəsi üçün desert seçərkən diqqətli olmaq lazımdır. Foodinfo.az xəbər verir ki, uzunmüddətli aclıqdan sonra yeyilən yeməyin üzərindən qəbul edilən desertin yüngül olması yaxşı seçim olardı.
Bu baxımdan dondurma mükəmməl variantdır.
Dondurmanın üstünlükləri
- Asan hazırlanır.
Kasa içərisində mövsümi meyvələrlə servis edilən desert hər kəsin ürəyincə olar.
- Ağır və şərbətli çərəzlərdən fərqli olaraq yüngüldür.
- Gün boyu ac-susuz qalan orqanizmə təravətləndirici təsir göstərir.
- Xoşbəxt hiss etdirir.
Bəzi araşdırmalara görə, dondurma şokoladdan daha çox xoşbəxtlik hissi (serotonin) bəxş edir. Bu isə onun tərkibindəki süd və şəkərlə bağlıdır. (publika.az)