İsti suya sarıkök əlavə edib içmək sağlamlıq baxımından bir çox faydaları ilə tanınan bir təcrübədir. 

Foodinfo.az xəbər verir ki, sarıkök, əsasən, Asiya mətbəxində geniş istifadə edilən bir ədviyyatdır və tərkibindəki aktiv maddə olan kurkumin sayəsində güclü iltihab əleyhinə və antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir.

İsti Suya Sarıkök Əlavə Edib İçməyin Faydaları:

- Kurkumin bədəndəki iltihab proseslərini azaldaraq artrit və digər iltihablı xəstəliklərin simptomlarını yüngülləşdirir. Mütəmadi olaraq sarıkök suyu içmək xroniki iltihabın qarşısını almağa kömək edir.

- Sarıkök sərbəst radikallarla mübarizə aparan güclü antioksidantlarla zəngindir. Bu xüsusiyyət hüceyrə zədələnməsini azaldır və yaşlanma prosesini yavaşladır.

- İmmun sistemini gücləndirərək bədəni infeksiyalardan qoruyur. Kurkumin antimikrobial xüsusiyyətləri ilə bakteriya və viruslarla mübarizə aparır.

- Həzm fermentlərinin istehsalını artıraraq qidanın daha yaxşı həzm olunmasına kömək edir və həzmsizlik, şişkinlik və qaz problemlərinin qarşısını alır.

- Sarıkök qan dövranını yaxşılaşdırır və xolesterol səviyyələrini tənzimləyir. Bu, ürək xəstəlikləri riskini azaldır və damarların sağlamlığını dəstəkləyir.

- Ağrı reseptorlarına təsir edərək ağrını azaldır. Bu səbəblə, sarıkök suyu içmək baş ağrısı, əzələ və oynaq ağrılarının yüngülləşdirilməsinə kömək edir.

Sarıköklü Suyun Hazırlanması:

   - Bir fincan isti suya 1 çay qaşığı toz sarıkök əlavə edin.

   - Yaxşıca qarışdırın və 5-10 dəqiqə dəmlənməsini gözləyin.

   - İstəyə bağlı olaraq bir neçə damcı limon suyu və ya bir çay qaşığı bal əlavə edib qarışdırın.

   - İsti halda için.

Sarıköklü suyu içmədən əvvəl bəzi məqamları nəzərə almaq vacibdir. Hamilə qadınlar, müəyyən mədə problemləri olan insanlar sarıköklü suyu içmədən əvvəl həkimlə məsləhətləşməlidir. Həmçinin həddindən artıq istifadə mədə narahatlığına və ya digər yan təsirlərə səbəb ola bilər.