Maral əti yeməli ətdir və bir çox baxımdan faydalı və sağlam bir qida hesab olunur. Maral əti, xüsusilə az yağlı, zülalla zəngin və təbii qidalanan heyvanlardan əldə edildiyi üçün bir çox diyetoloq və sağlam qidalanma tərəfdarları tərəfindən alternativ ət mənbəyi kimi tövsiyə olunur.

Foodinfo.az maral ətinin faydalarını təqdim edir:

- Maral əti mal və qoyun ətinə nisbətən daha az yağlıdır.

- Xolesterolu az olduğu üçün ürək-damar xəstəlikləri riski olanlara daha uyğun hesab edilir.

- Əzələ inkişafı, hüceyrə bərpası və toxuma quruluşu üçün əla zülal mənbəyidir.

- Xüsusilə dəmir və B12 vitamini baxımından zəngin olduğu üçün qanazlığına qarşı faydalıdır.

- Marallar təbii mühitdə yaşadığı üçün onların əti süni yemlər və antibiotiklərlə qarışmamış olur.

Maral əti təhlükəsiz və nəzarət olunan şəraitdə kəsilib saxlanılmalıdır, əks halda parazit və ya zoonoz xəstəlik riski ola bilər.

Əgər dini qaydalara uyğun olaraq maral əti istehlak edirsinizsə, onun İslam dinində halal yollarla kəsilməsi vacibdir.

Əgər ilk dəfə sınayırsınızsa, az miqdarda yemək və orqanizmin reaksiyasını müşahidə etmək tövsiyə olunur.