Adətən atılan sarımsaq qabıqları əslində faydalı xüsusiyyətlərə malikdir və xalq təbabətində və sağlamlığın möhkəmləndirilməsi üçün istifadə oluna bilər.
Foodinfo.az Sağlamolun.az-a istinadən sarımsaq qabığının faydalarından bəzilərini təqdim edir:
Antioksidant xüsusiyyətləri: Sarımsaq qabıqları antioksidanlarla zəngindir. Antioksidantlar bədəndə sərbəst radikallarla mübarizə aparmağa kömək edir ki, bu da xroniki xəstəliklərin inkişaf riskini azalda və qocalma prosesini ləngidə bilər.
İltihab əleyhinə: Sarımsaq qabıqları iltihab əleyhinə xüsusiyyətləri sayəsində bədəndəki iltihabı azaltmağa kömək edir Bu, müxtəlif iltihablı xəstəliklər üçün faydalıdır.
Ürək-damar dəstəyi: Sarımsaq qabığı yemək xolesterini aşağı salmağa və normal qan təzyiqini saxlamağa kömək edərək ürək-damar sağlamlığını yaxşılaşdırır.
İmmunitet sistemini gücləndirin: Sarımsaq qabıqlarının tərkibində immunitet sistemini gücləndirən, orqanizmin infeksiyalara daha yaxşı müqavimət göstərməsinə kömək edən maddələr var.
Həzm: Bəzi xalq reseptləri həzmi yaxşılaşdırmaq və mədə-bağırsaq problemlərinin qarşısını almaq üçün sarımsaq qabığından istifadə edir.
Sarımsaq qabığını necə istifadə etmək olar?
İnfüzyon: Sarımsaq qabıqlarından istifadə etməyin ən asan yollarından biri dəmləmə hazırlamaqdır. Bir ovuc sarımsaq qabığının üzərinə qaynar su tökün və 10-15 dəqiqə dəmləyin. Bu dəmləməni çay kimi istehlak etmək və ya şorba və digər yeməklərə əlavə etmək olar.
Həlim: Sarımsaq qabıqlarını suda 10-15 dəqiqə qaynadıb həlimi hazırlaya bilərsiniz. Həlim soyuqdəymə zamanı boğazı yaxalamaq üçün istifadə edilə bilər.
Yeməklərə əlavə: Qurudulmuş və əzilmiş sarımsaq qabıqlarını dadını və faydasını artırmaq üçün şorba, bulyon və digər yeməklərə əlavə etmək olar.