İnsanlar bitkilərin faydalı xüsusiyyətləri haqqında bir neçə min il əvvəl öyrəndilər. Onlar yemək hazırlamaqda və xəstəliklərin müalicəsində fəal istifadə olunurdu. Təbiətin hədiyyələrini qida rasionunuza daxil etmək əslində daha sağlam, daha möhkəm olmağa və özünüzün və yaxınlarınızın ömrünü uzatmağa kömək edir.
Mütəxəssislərin sözlərinə görə, hər kəs mütəmadi olaraq yeməyinə və içkisinə sarıkök, darçın və adaçayı əlavə etməlidir.
Sarıkök istənilən yeməyi və ya içkini daha cəlbedici, dadlı və sağlam göstərən sarı bir tozdur. Müasir alimlər müəyyən ediblər ki, bu bitki onkologiyanın inkişafını ləngidir, bədən hüceyrələrinin oksidləşmə prosesinin qarşısını alır və buna görə də ömrü uzadır. Bir müddət əvvəl alman alimləri təcrübə aparıblar və məlum olub ki, hər gün yeməyinə sarıkök əlavə edən insanlarda xərçəngdən əvvəlki hüceyrələrin sayı 40 faiz azalıb.
Darçın başqa bir super sağlam ədviyyatdır. O, şəkərli diabet xəstələrinin qanında şəkərin səviyyəsini aşağı salır, orqanizmdə iltihabi proseslərin müalicəsini sürətləndirir, hətta xərçəng hüceyrələrinin yayılmasını ləngidir. Üstəlik, baş ağrılarını azaltmaq, idarəolunmaz iştahı yatırmaq və endokrin sistemin fəaliyyətini yaxşılaşdırmaq üçün bişmiş məmulatlara və içkilərə darçın əlavə etmək tövsiyə olunur.
Adaçayı çaya ideal əlavə və ya boğaz xəstəlikləri üçün xalq “müalicəsi” hesab olunur. Amma əslində otların insan sağlamlığına faydalı təsir dairəsi daha genişdir. Otların gündəlik istehlakı ilə (içkilərin bir hissəsi kimi) tənəffüs yollarının xərçəngi, alzheimer xəstəliyi, qastrit, ateroskleroz və digər xəstəliklərin inkişaf riski azalır.
Leyla