Ət bişirərkən ilk suyu boşaltmaqla bağlı geniş yayılmış bir yanlış anlayış var ki, bu, ətin antibiotiklərdən və baytarlıq dərmanlarının qalıqlarından təmizlənməsinə kömək edir. Lakin bu fikir elmi olaraq düzgün deyil.
Foodinfo.az bildirir ki, bişirmə prosesi zamanı meydana gələn boz köpük, heç də zərərli çirklər və ya dərman qalıqları deyil. Əslində, bu köpük sadəcə ətin zülalından ibarətdir və bişirmə zamanı yaranan laxtalanmış zülaldır. Buna görə də, köpüyü çıxarmaq zərərli deyil, amma ilk suyu boşaltmaq bulyonun qidalandırıcı xüsusiyyətlərini azaldır və daha az zəngin bir dad verir. Bu səbəbdən, əgər məqsədiniz ət və bulyonun dadını daha da zənginləşdirməkdirsə, ən yaxşı üsul ətin yaxşıca yuyulması və qaynama zamanı köpüyü sadəcə bir qaşıqla çıxarmaqdır. Bu üsul həm dadı qoruyur, həm də təhlükəsizlik baxımından tamamilə uyğundur.