Dünyada 40 mindən çox meyvə növü var. Onların bəzilərində nisbətən çox fruktoza var, digərlərində isə əksinə, azdır. Meyvələr orqanizm üçün faydalı olsa da, tərkibindəki şəkərə görə istehlak edilməlidir.

Limon C vitamini ilə zəngindir, həm sağlamlıq üçün faydalıdır, həm də əhvalınızı yaxşılaşdırır. Yalnız sitrus meyvələrinin daxili hissəsi deyil, salatlara və ya çaya əlavə oluna bilən şirə də önəmlidir. Sürtgəcdən keçirilmiş qabıq tez-tez yeməklərdə, içkilərdə və bişmiş məmulatlarda dadlandırıcı tərkib hissəsi kimi istifadə olunur. Limon qabığında təkcə efir yağları deyil, həm də şəkər var.

Zoöal şirin və turş ətri duzlu yeməklərə ahəngdar və təzə əlavə olduğundan, acı dadı da yağların həzminə faydalı təsir göstərdiyindən, tez-tez yeməklərə sous kimi əlavə olunur.

Moruq turş dadına baxmayaraq, ətri və şirinliyi ilə ən məşhur giləmeyvələrdən biridir. 100 qrama 4,4 qramdan az şəkərdir.

Qreypfrutu da qeyd etmək lazımdır. Acı maddələrin yüksək tərkibi yağların həzmini təşviq edir və həmçinin uzun müddət ərzində yağ yandırılmasını stimullaşdırır.