Doğru zamanda doğru qidaları yemək sağlamlığın açarı ola bilər. Foodinfo.az Focus.ua-ya istinadən xəbər verir ki, bununla belə, acqarına yanlış qidaların qəbulu diskomfort, şişkinlik və hətta uzunmüddətli həzm problemlərinə səbəb ola bilər.

Diyetoloq Varşa Şarma ümumi sağlamlığınızı dəstəkləmək üçün ac qarına yeməkdən çəkinməyiniz lazım olan qidaları paylaşır.

Portağal, limon və qreypfrut C vitamini və antioksidantlarla zəngin olsa da, boş mədə üçün ən yaxşı qida deyil. Sitrus meyvələri, xüsusən turşu reflü və ya qastritə meylli insanlarda mədənin selikli qişasını qıcıqlandıra bilər.

Acı və ədviyyatlı yeməklər ləzzətli və hətta sağlamlığa faydaları olsa da, ac qarına istehlak edildikdə mədə narahatlığına səbəb olur. Ədviyyatlı qidalar mədə ağrısı, qıcıqlanma və turşu axınına səbəb ola bilər.

Bişmiş məmulatlar, meyvə şirələri və hətta şəkərli dənli bitkilər də daxil olmaqla şəkərli yeməklər, acqarına istehlak edildikdə qan şəkərinizin səviyyəsini yüksəldə bilər.

Tərəvəzlər lif və əsas qidalarla zəngindir, lakin çiy tərəvəzlər acqarına yeyildikdə həzm etmək çətin ola bilər.

Qəhvədəki kofein turşu istehsalını stimullaşdırır ki, bu da mədənin selikli qişasını qıcıqlandırır və xüsusilə həssas insanlarda narahatlığa səbəb olur. Qəhvəyə ehtiyacınız varsa, qəhvənin turşu təsirini azaltmağa kömək etmək üçün onu protein və sağlam yağlardan ibarət sağlam səhər yeməyi ilə birləşdirməyi düşünün.