Alimlər müəyyən ediblər ki, qarabaşaq yarması sıyığı demək olar ki, bütün bədən sistemləri üçün son dərəcə faydalıdır. Foodinfo.az Tsn.ua-ya istinadən xəbər verir ki, həm də tez və təhlükəsiz şəkildə arıqlamaq istəyənlər üçün bir qidadır.
Qarabaşaq yarması genetik cəhətdən dəyişdirilmir, buna görə də ən yaxşı üzvi məhsullardan biri hesab olunur. Həkimlər həftədə ən azı üç dəfə qarabaşaq yarması sıyığı yeməyi məsləhət görürlər.
Qarabaşaqda ürək və qan damarlarının normal fəaliyyətini yaxşılaşdıran yüksək nisbətdə dəmir var. Taxılların tərkibində olan rutin isə ürək-damar sisteminin patoloji xəstəliklərinin riskini azaldır. Taxıllar qan damarlarını təmizləyir və qanda xolesterinin səviyyəsini azaldır.
Qarabaşaq sıyığı aşağı glisemik indeksə malikdir, buna görə də qan şəkərini azaltmağa kömək edir. Xüsusilə II tip diabetdən əziyyət çəkən hər kəs üçün faydalıdır.
Qarabaşaq yarması sıyığı son dərəcə qidalıdır, lakin kifayət qədər az kalorilidir - yüz qramda cəmi 110 kkal var. Bədəni doyura və uzun müddət enerji verə bilər.