Demək olar ki, hər evdə konserv ehtiyatı var. Foodinfo.az Edimdoma.ru-ya istinadən xəbər verir ki, belə qidalar uzun müddət saxlanılır və tam nahar və ya şam yeməyi hazırlamağa vaxt olmadıqda həmişə kömək edir.

Diyetoloq Kirra Braun hansı konservləşdirilmiş qidaların ən sağlam olduğunu açıqlayıb. İlk beşliyə lobya, pomidor, ton balığı, noxud və yaşıl noxud daxildir.

Konservləşdirilmiş lobya yüksək miqdarda lif və bitki zülalına malikdir, həmçinin kalium və dəmir ehtiva edir. Eyni qida dəsti noxud və noxudda mövcuddur.

Konservləşdirilmiş pomidorlarda likopen və C vitamini yüksəkdir, tunada isə beyin və ürək üçün vacib olan B12 vitamini var.

Ton balığı həm də beyin və ürək sağlamlığı üçün faydalı olan omeqa-3 yağ turşularının əla mənbəyidir. Diyetoloq əlavə edib ki, toyuq, çili bibəri, balqabaq, çuğundur, qızılbalıq, meyvə, mərcimək və zeytun da konservləşdirilmiş formada sağlamdır.