Qəbizliyi olan insan hansı qidaların qəbizliyi yaratdığını, artırdığını və kəskinləşdirdiyini bilməlidir. Həmin qidaların siyahısını təqdim edirik. Bunlar əsasən yüngül, asan karbohidratlardır - yarımfabrikatlar, hazır qidalar, konserv məhsullarıdır. Çox miqdarda, yüksək zülal tərkibli qidalar da bağırsaqlarda çox qalır, uzun saata həzm olunur. -Qoz, fındıq, badam, araxis -Paxlalılar - noxud, lobya, soya -Mərci, düyü, mannı -Yumurta suda bişmiş -qoyun, donuz, mal, keçi əti -Bəzi balıq növləri -Marqarin yağı -Süd məhsulları - laktazo mənimsənilməsi pis olan insanlar südü menyudan çıxarmalıdır. Xüsusən uşaq və yeniyetmələrdə əgər uzun müddətli qəbizlik olursa, mütləq birinci südü və süd məhsullarını menyudan çıxarıb nəticəyə baxın. -Yaşıl rəngdə tərəvəzlər -Yaşıl banan -Nar, heyva, üzüm, bəzi kartof növləri -Şirniyyat məhsulları, peçenyeler, SPORT peçenyesi -Yumşaq sort makaron -Kakao -Tünd çay, qəhvə, qırmızı şərab -Açıq odda bişirilmiş manqal, qril yeməkləri Bəs hansı qidalar qaldı? Əslində bu qidalardan da az -az həftədə 1 dəfə yeyə bilərsiniz. Aşağıdakı fotoda qəbizliyə qarşı bağırsaq yumşaldıcı qidalar və qarışımlar təqdim olunub (Medicina)