ABŞ-ın Şimali Karolina Universitetinin qidalanma üzrə ixtisaslaşmış alimi Elizabet Barns narın faydalarından danışıb.

Foodinfo.az-ın məlumatına görə, mütəxəssis qeyd edib ki, bu meyvənin dörd faydalı xüsusiyyəti var.

Birincisi, nar yemək bədəndə iltihab prosesinin intensivliyini azaltmağa kömək edir. Bu, məhsuldakı ellagitanninlərin və antosiyaninlərin tərkibinə görə baş verir.

İkincisi, nar şirəsi içsəniz, intensiv fiziki fəaliyyətdən sonra orqanizminiz daha tez sağalacaq.

Üçüncüsü, nar ürəyin və qan damarlarının vəziyyətinə müsbət təsir göstərir, infarkt və insult riskini azaldır. Mütəxəssis deyir ki, meyvə qan təzyiqini də aşağı sala bilər.

Dördüncüsü, nar funksiyanı qorumaq üçün vacibdir. Hər gün içmək yaddaş problemlərinin qarşısını almağa kömək edəcək. Onu da qeyd etmək lazımdır ki, narın tərkibində antioksidantların olması sinir hüceyrələrini qorumağa kömək edir və beyni qocalmaqdan qoruyur.