Tibb elmləri namizədi, dermatoveneroloq, kosmetoloq Natalya Mixaylova hansı məhsulların sağlam və gənc dəri üçün faydalı olduğunu, hansının isə əksinə, zərərli və qocaldığını söyləyib.
Foodinfo.az xəbər verir ki, o, “İzvestiya” qəzeti ilə söhbətində izah edib ki, qlikoqasiya adlanan dərinin vaxtından əvvəl qocalması şəkər tərkibli və çox bişmiş qidaların, bişmiş məhsulların və ağ çörəyin, qazlı içkilərin və süd məhsullarının istehlakı ilə təşviq edilir.
Həkimin sözlərinə görə, onlar qanda şəkərin səviyyəsini artırır və kollageni məhv edir.
Dərinizin cavanlığını uzatmaq üçün içmə rejiminə riayət etməli, yeməklər arasında 4-6 saatlıq fasilə verməli, həmçinin balanslı və müxtəlif pəhriz yemək lazımdır. Pəhrizdə vitaminlər, həmçinin kollageni bərpa etməyə kömək edən zülal olan çoxlu qidalar olmalıdır.