Evdar qadınlar bayramdan əvvəl və ya məşhur bir məhsul üçün sərfəli qiymət gördükdə gələcək üçün ehtiyat toplamaq fürsətini qaçırmırlar.


Foodinfo.az xəbər verir ki, bu vərdiş yumurtalara da aiddir. Ev və fabrik məhsulu fərqli şəkildə saxlanılır. Bununla belə, raf ömrünü uzatmağa kömək edəcək bir az hiylə var.


+10 ° C-ə qədər olan temperaturda yumurtalar təxminən 3-4 həftə saxlanılır. Üç aya qədər evdə hazırlanmış yumurtalar yalan danışa bilər. Amma bir şərtlə ki, onlar dərhal soyuducuya qoyulsun.


Ancaq sadə bir hiylə ilə raf ömrünü artırmaq olar. Evdar qadınlar yumurtaları soyuducuya göndərməzdən əvvəl günəbaxan yağı ilə ovuşdururlar.


Onlar qoruyucu bir film meydana gətirirlər, bunun sayəsində məhsul daha uzun müddət təzə qalır.


Qida toyuq yumurtaları müəyyən bir qoxu yayan digər məhsullardan təcrid olunmuş şəkildə saxlanılır. Pəhriz məhsulu 0 °C ilə +20 °C arasında olan temperaturda saxlanılır.
Süfrə yumurtaları +20 ° C-dən çox olmayan bir temperaturda saxlanılır. Məhsul soyuducuda 0  +2 ° C və nisbi hava rütubəti 85-88% səviyyəsində saxlanılır.

 

Nərmin