Hər gün 2-3 fincan təzə qəhvə içmək prostat xərçəngi riskini dəfələrlə azaldır. Bu barədə BMJ dərgisində elmi məqalə dərc edilib.
Nəticələr göstərib ki, hər bir fincan qəhvə riski 1 % azaldır.
Foodinfo.az medicina.az-a istinadən bildirir ki, alimlər qəhvədə olan kimyəvi birləşmələrin prostat şiş hüceyrələrinin qarşısını aldığını bildirib.
Digər tədqiqatda gündə 2 dəfə qəhvə içməyin yoğun bağırsaq xərçəngi riskini də 26% azaldır.
Eləcə də artıq xərçəng olmuş xəstələr də əgər qəhvə içərlərsə, residiv və ölümün faizini azaldır.
Bu effekt həm kofeinli, həm kofeinsiz qəhvələrdə müşahidə edilib.
Odur ki, əgər yüksək təzyiqdən əziyyət çəkmirsizsə, gündə 1-2 fincan yaxşı dəmlənmiş qəhvə içmək sizi xərçəng riskindən qorumuş olar.
Son xəbərlər
- Bədəndən toksinləri çıxarmaq üçün axşam nə yemək lazımdır?
- Pomidorun zərərləri: Diqqət yetirilməli məqamlar
- Qida təhlükəsizliyi sahəsində media savadlılığının artırılması üçün təlim keçirilib
- Qışda sağlamlığı qoruyan qidalar
- Kətan yağının faydalı xüsusiyyətləri
- Sirkəli ayaq vannasının faydaları