Toyuq və hinduşka çox populyardır və hər iki məhsulun geniş seçimi var. Foodinfo.az xəbər verir ki, dietoloq Frans Lanqeman bu məhsullardan hansının orqanizm üçün daha faydalı olduğunu bildirib.

Həm toyuq, həm də hinduşka əti yüksək miqdarda yağsız zülalları ilə tanınır və hər ikisi sağlamlıq baxımından şüurlu istehlakçılar üçün əlverişli seçimdir. Ancaq hər iki quşun qida dəyərinə gəldikdə nüanslar var və sizin üçün ən yaxşısı toyuq və ya hinduşkanın hansı hissəsindən danışdığımızdan və necə bişirildiyindən asılıdır.

Toyuq və hinduşka ətini müqayisə etsəniz, zülal baxımından hinduşkanın bir qədər çox olduğunu görərsiniz. Hər iki quş əla zülal mənbəyi hesab olunur və həmçinin immunitet sistemimizi zirvəsində saxlamaqda iştirak edən dəmir, sink və selen kimi vacib qidaları təmin edir.

Həzm zamanı hər iki quş bu məsələdə bərabərdir. Qırmızı ətdən fərqli olaraq, insanların çoxu həm hinduşka, həm də toyuq ətini asanlıqla həzm edə bilir.