Əhalinin əksəriyyəti qidaları mikrodalğalı sobada qızdırır, çünki bu, bir neçə dəqiqə çəkir. Lakin alimlər xəbərdarlıq edir ki, bu üsul sağlamlığa zərər verə bilər.

Foodinfo.az bildirir ki, Şef Jamie Oliver  şüşə və ya keramika qablardan istifadə etməyi tövsiyə edir. O, plastik qablardan istifadə etməyin, çünki onlar mikrodalğalı sobada qızdırıldıqda zərərli maddələr buraxır və bu, qidanın dadını və sağlamlığını pisləşdirir.

Alimlər, xüsusilə 50-ci illərdə təhlükəsiz olduğu düşünülən "BPA-free" plastiklərin, qızdırıldıqda zəhərli maddələr buraxdığını sübut ediblər. Bu, bisfenol-S maddəsidir və orqanizmə zərər verə bilər. Mikrodalğalı sobada bu cür qablardan istifadə etməklə bu zəhərli maddələr qidaya keçə bilər.