İstənilən meyvə və tərəvəzi yaxşıca yumaq lazımdır - bunu hər kəs gənc yaşlarından bilir. Su, böyümə prosesi zamanı bitkiyə tətbiq oluna bilən toz və kimyəvi maddələri təmizləyir. Foodinfo.az Edimdoma.ru-ya istinadən xəbər verir ki, bununla belə, bioloq Yekaterina Baranova hesab edir ki, bütün meyvələri axar suyun altına qoymaq olmaz.

Yuyulduqdan sonra giləmeyvə kağız dəsmallarla qurulana bilər. Bəzi insanlar meyvələri soda və ya çox zəif sirkə həllində yumağa üstünlük verirlər. Lakin bioloq xəbərdarlıq etdi ki, bakteriya və göbələklər yuyulmamış giləmeyvə ilə müqayisədə on dəfə daha sürətli çoxalır. Buna görə yeməkdən əvvəl giləmeyvələri tam olaraq yeməyi planlaşdırdığınız miqdarda yumaq tövsiyə olunur.