Elə qidalar var ki, onları acqarına istehlak etmək tövsiyə edilmir - onlar özlərində sağlam olsalar belə, sağlamlığınıza zərər verə bilərlər. Buna görə də, səhər yeməyi üçün onlardan qaçın - heç olmasa yeməyin əvvəlində. Əvvəlcə başqa bir şey yeyin. Foodinfo.az bildirir ki, mütəxəssislər bizə hansı qidaların acqarına ən yaxşı seçim olmaya biləcəyini söyləyirlər.
Çox acı bibər kimi ədviyyatlı qidalar mədə selikli qişasını qıcıqlandıra bilər. Bu, acqarına istehlak edildikdə narahatlıq və ürək yanmasına səbəb olan turşu reflüsinə səbəb olur.
Portağal, qreypfrut və ya limon kimi sitrus meyvələrində çoxlu miqdarda limon turşusu var. Mədədə turşuluq səviyyəsini artırır və yenidən narahatlıq yaradır, selikli qişanın divarlarını qıcıqlandırır.
Prinsipcə, sodada sağlam bir şey yoxdur, amma çox miqdarda şəkər var. Ancaq qazlarla doyma səbəbindən bu cür içkilər mədədə genişlənməyə başlayır, sıxılma və şişkinlik hissi yaradır.
Bu qəribə görünür, çünki bir çoxumuz səhəri bir fincan qəhvə ilə açmağa öyrəşmişik, çünki iş günü üçün şənlənmək və batareyaları doldurmaq üçün daha yaxşı yol nədir? Ancaq populyarlığına baxmayaraq, qəhvə ilə diqqətli olmalısınız. Mütəxəssislər, acqarına istehlak edilərsə, həddindən artıq turşuluq istehsalını stimullaşdıra bilər. Bütün bunlar ürək yanmasına səbəb olacaq - razılaşırsınız, günün ən yaxşı başlanğıcı deyil.
Rafine şəkərdə yüksək olan qidalar var - bişmiş məmulatlar, şirniyyatlar, şirin içkilər. Boş bir mədədə yeyildikdə, qan şəkərinin sürətlə artmasına səbəb olurlar. Bu, enerji səviyyəsinin sonrakı azalmasına gətirib çıxarır - və nahar vaxtı özünüzü yorğun hiss edəcəksiniz.