Dietoloq və terapevt Olqa Luşnikova bildirib ki, allergiyası olan insanlar pomidor yeməməlidirlər. Foodinfo.az xəbər verir ki,  NEWS.ru ilə söhbətində  o, tərəvəzə qarşı allergik reaksiyaların kurdeşen, dərinin qaşınması və sulu gözlərlə özünü göstərə biləcəyini qeyd edib.

"Pomidorda çoxlu üzvi turşular var ki, bu da qastrit, mədə xorası və onikibarmaq bağırsaq xorası olan insanlarda narahatlıq, ürək yanması, mədədə xoşagəlməz hisslər yarada bilər və xəstəliyin kəskinləşməsinə səbəb ola bilər" - həkim bildirirb.

Həmçinin, onun fikrincə, urolitiyazlı insanlar pomidorla məşğul olmamalıdırlar, çünki onların tərkibində olan oksalat turşusu və C vitamini xəstəliyin gedişatını ağırlaşdıra bilər.