“Bağırsaq çöpləri heyvan cəmdəklərini kəsərkən, avadanlıqdan və işçilərin çirkli əllərindən çarpaz çirklənmə ilə qidaya daxil olur. Foodinfo.az Gazeta.ru-ya istinadla xəbər verir ki, bunu gigiyena və heyvanların mikrobiologiyasının istehsalı üzrə laboratoriyanın rəhbəri, texnika elmləri doktoru Yuliya Yuşina deyib.

O, bildirib ki, heyvanların, quşların, balıqların və s. kəsimi və emalı zamanı bu bakteriyalar çirklənir və bu qaçılmazdır. Məsələn, bir karkas götürürsən, ondan dərini çıxarırsan və ondan yarımfabrikat hazırlamağa başlayırsan. Aydındır ki, bağırsaqlarda olan, heyvanın özünün mikroflorasının əmələ gətirdiyi şeylər sonra məhsulda ola bilər.

Yuşina onu da qeyd edib ki, əl ilə hazırlanan və termik emal olunmayan istənilən qidada çox vaxt bağırsaq çöpü ola bilər. O, xammalın emalı zamanı diqqətli sanitar və gigiyenanı istehsalçılar üçün çıxış yolu adlandırıb. Ekspertin fikrincə, meyvə-tərəvəzin emalı zamanı onları çox yaxşı, “bəlkə də sabunla” yumaq lazımdır.

Nərmin