Parlaq meyvələr arasında bir qədər tüklü qəhvəyi, diqqətəlayiq olmayan kivini bir çoxları sevmir. Foodinfo.az xəbər verir ki, bir zamanlar kiçik və turş meyvələr yalnız Çin imperatorları tərəfindən yüksək qiymətləndirilmişdir. Yalnız iyirminci əsrdə Yeni Zelandiya alimləri sağlamlıq və gənclik verən “Çin qarğıdalı”ndan çox dadlı və son dərəcə sağlam meyvə yarada biliblər. Araşdırmalar göstəribi ki, kivi meyvələri insanı xoşbəxt edir. Onlar psixi sağlamlığı yaxşılaşdırır və C vitamini əlavələrindən daha uzun müddət saxlayırlar. Bundan əlavə, kivi həzmi yaxşılaşdırmaq, dərinin elastikliyini, gözəl saç və dırnaqları qorumaqüçün faydalıdır.
Hətta kiçik bir kividə gündəlik C vitamini norması var. Həkimlər bu giləmeyvani qabığı ilə birlikdə yeməyi tövsiyə edir.