Pəhrizinizə müxtəliflik əlavə etmək istəyirsinizsə, günəbaxan toxumu sağlam bir qidadır. Foodinfo.az Unian.net-ə istinadən xəbər verir ki, günəbaxan tumları orqanizmə faydalı olan və müntəzəm olaraq istehlak edildikdə ümumi rifahınızı yaxşılaşdıra biləcək geniş çeşiddə qida maddələrinə malikdir.
Tədqiqatlar göstərir ki, günəbaxan toxumunu həftədə bir neçə dəfə yemək sağlam xolesterol və qan təzyiqi yaradır. Bir ovuc günəbaxan tumunda təxminən 5 qram protein var ki, bu da sizingün ərzində tox və enerjili qalmağınıza kömək edəcək
Günəbaxan toxumu bədəni sink və selenium kimi vacib minerallarla təmin etməklə immunitet sistemini gücləndirir.
Bu toxumların tərkibindəki E vitamini iltihab əleyhinə təsir göstərə bilər. Yüksək E vitamini, selenium tərkibi ilə birlikdə bədəninizi qorumağa kömək edən antioksidanlarla təmin edir.