Son araşdırmalar göstərib ki, kakao paxlasının bədənimiz üçün çoxlu faydaları var.
Foodinfo.az xəbər verir ki, kakao xərçəng, diabetlə mübarizə aparmağa kömək edir, həmçinin infarkt və vuruşların qarşısını alır.
Digər maraqlı tapıntı isə kakao istehlakının artıq çəki ilə əlaqəli olmamasıdır. Əslində arıqlamağa kömək edir, çünki çay və ya qəhvədən daha tez toxluq hissi yaradır.
Mütəxəssislər səhərlər kakao istehlak etməyi məsləhət görürlər. Kakao paxlasının tərkibində dərini ultrabənövşəyi şüalardan qoruyan melanin var. Beləliklə, günəş yanıqlarının qarşısını alır və gənc və möhkəm dərini qoruyur.
Kakao insan orqanizmi üçün bir sıra faydalı xüsusiyyətlərə malikdir. Tərkibində sərbəst radikallarla mübarizə aparan və müxtəlif xəstəliklərin, o cümlədən ürək-damar xəstəlikləri və xərçəngin inkişafının qarşısını alan antioksidanlar var. Kakaonun tərkibində qan dövranını yaxşılaşdıran və təzyiqi aşağı salan flavonoidlər də var.
Kakao maqnezium, dəmir, sink, mis, manqan, kalium və B vitaminləri kimi vitamin və minerallarla zəngindir, maqnezium isə stressi azaltmağa və əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırmağa kömək edir, dəmir isə normal qan funksiyası üçün vacibdir.
Bundan əlavə, kakao yüngül bir stimullaşdırıcı olan teobromini ehtiva edir və yorğunluğu aradan qaldırmağa və konsentrasiyanı yaxşılaşdırmağa kömək edə bilər.
Nurlan