Fermentasiya edilmiş süd məhsulları kalsium, fosfor, kalium, dəmir, maqnezium, B vitaminləri, A vitamini ilə zəngindir və bağırsaq mikroflorasının normal tərkibini saxlamağa, çürümə proseslərinin qarşısını almağa və qaraciyərin antitoksik funksiyasını gücləndirməyə kömək edəcək laktik turşu bakteriyalarını ehtiva edir.
Foodinfo.az xəbər verir ki, bununla da o, bağırsaqları patogen bakteriya və viruslardan qoruyur, amin turşuları, vitaminlər, üzvi turşular istehsal edir, immunoqlobulinlərin sintezini dəstəkləyir, xroniki iltihabı yatırır, piylənmə, 2-ci tip diabet, ürək-damar xəstəlikləri, allergiya riskini azaldır.
Lakin mədə-bağırsaq xəstəlikləri olan insanlar bu məhsulu istifadə etmək tövfiyə olunmur.