Alimlərin fikrincə, istənilən sağlam məhsul həddindən artıq yeyildikdə zərərli və hətta ölümcül ola bilər. Tipik olaraq bu kateqoriyaya ət, balıq kürü və şirniyyat daxildir. Onlardan həddindən artıq həzz almaq sizi asanlıqla xəstəxanaya və hətta reanimasiyaya apara bilər.
Ancaq az adam düşünər ki, əsas tərkib hissəsi hər kəsin sevimli kartofu olduğu ləzzətli nahar və ya şam yeməyindən də eyni nəticələr yarana bilər. Ümumilikdə bu kateqoriyaya üç məhsul daxildir.
Kartof. Bu tərəvəz ürək üçün son dərəcə faydalı olan kalium mənbəyidir. Əsas icazə verilən məhsulu kartof olan xüsusi pəhrizlər var. Ancaq məhsulu hər gün və 200 qramdan çox yeyirsinizsə, sağlamlığınız üçün təhlükə yarada bilər.
Konservləşdirilmiş yaşıl noxud. Əgər gündə 3 xörək qaşığından çox yeyirsinizsə, o zaman kökələ bilərsiniz.
Kələm. Mədə-bağırsaq funksiyası pozulmuş, qalxanabənzər vəzi xəstəlikləri, mədə xorası və qaraciyər problemi olanlar yeməməlidir. Bu təkcə meteorizmə deyil, həm də mövcud sağlamlıq problemlərinin pisləşməsinə səbəb ola bilər.