Armud həzm sistemimiz üçün çoxlu faydalı xüsusiyyətlərə malik meyvədir. Onun unikal tərkibi onu sağlamlığımız üçün əsl xəzinə edir.
1. Liflə zəngindir
Armudun əsas faydalarından biri yüksək lif tərkibidir. Lif təkcə bağırsaq hərəkətliliyini normallaşdırmağa kömək etmir, həm də qanda xolesterinin səviyyəsini tənzimləyir.
2. Vitaminlər və minerallar
Armud vitaminlərlə (A, C, E, K, B1, B2, B3) və minerallarla (kalium, kalsium, maqnezium, fosfor) zəngindir. Bütün bu qidalar həzm sistemini normallaşdırmağa və immunitet sistemini gücləndirməyə kömək edir.
3. Yüksək su-duz balansı
80% sudan ibarət olan armud bədəndə optimal nəmlənmə səviyyəsini saxlamağa kömək edir. Bu, həzm sisteminin normal fəaliyyəti üçün xüsusilə vacibdir, çünki su nəcisin yumşalmasına və bağırsaqlardan keçməsini asanlaşdırmağa kömək edir.
4. Antioksidantlar
Armudda flavonoidlər və polifenollar kimi əhəmiyyətli miqdarda antioksidanlar var. Bu maddələr bədən hüceyrələrini sərbəst radikallardan qorumağa kömək edir və həzm sistemində iltihablı proseslərin baş verməsinin qarşısını alır.
5. Bağırsaq hərəkətliliyinin yaxşılaşdırılması
Yüksək lif tərkibinə görə armud bağırsaq hərəkətliliyini yaxşılaşdırmağa kömək edir və qəbizliyin qarşısını alır. Armudun müntəzəm istehlakı həzm sisteminin normal fəaliyyətini qorumağa kömək edir.
6. Prebiyotiklər
Armudun tərkibində bağırsaqdakı faydalı bakteriyalar üçün qida maddələri ilə təmin edən xüsusi növ pəhriz lifi olan prebiyotiklər var. Prebiyotiklər həzm sisteminin fəaliyyətinə müsbət təsir göstərən sağlam bağırsaq mikroflorasının böyüməsinə və inkişafına kömək edir.
7. Xroniki xəstəliklərin inkişaf riskinin azaldılması
Daimi armud istehlakı piylənmə, diabet və ürək-damar xəstəlikləri kimi xroniki xəstəliklərin inkişaf riskinin azalması ilə əlaqələndirilir. Bu, optimal bədən sağlamlığını qorumağa kömək edən yüksək lif və antioksidant tərkibi ilə bağlıdır.