Rusiya Dövlət Təhsil Universitetinin tibb kafedrasının müəllimi, cərrah Aleksandr Umnov bildirib ki, faydalı xüsusiyyətlərinə baxmayaraq, kefir insanlar üçün təhlükəli ola bilər. Foodinfo.az xəvər verir ki, o, məhsulun uzun müddət açıq qaldığı təqdirdə, fermentləşdirilmiş süd bakteriyalarının öldüyünü, yalnız maya qaldığını bildirib. Bu da mədə-bağırsaq traktında qıcqırmaya, şişməyə, mikrofloranın pozulmasına və ishala səbəb olur.
Fermentasiya səbəbiylə kefir qastrit və mədə xorası olan insanlar tərəfindən istehlak edilməməlidir. Bu, mədə şirəsinin artan ifrazını stimullaşdıran və ağrı, ürək yanması və ya digər xoşagəlməz hisslər yarada bilən kefirin turşuluğunun artması ilə bağlıdır.
Onun sözlərinə görə, fermentasiya səbəbindən kefirin tərkibində az miqdarda spirt var, ona görə də bunu hamilə qadınlar, süd verən analar və böyüyən uşaqlar ehtiyatla qəbul etməlidirlər. Həkim xatırladıb ki, kefirin tərkibində laktoza - süd şəkəri var.