Doyurucu və dadlı yemək istəyənlər üçün noxud şorbası idealdır. Ancaq bəzən bu yeməkdə incəlik və orijinallıq yoxdur.
Foodinfo.az-ın məlumatına görə, lent.az xəbər verir ki, şorbaya bir neçə komponent əlavə etməklə onun dadını daha da yaxşılaşdırmaq olar.
Bunlar nələrdir?
Limon suyu və qabığı
Hətta məşhur aşpazlar da bu gizli komponentləri noxud şorbasına əlavə edirlər. Limon suyu və qabığı yeməyə qeyri-adi bir dad qataraq onun dadına dad qatır.
Limon qabığı yemək bişməzdən təxminən 10 dəqiqə əvvəl əlavə olunur. Bir böyük qaşıq kifayət edəcək. Yemək hazır olduqdan sonra isə limon suyunun əlavə olunması məsləhətdir.
Ədviyyatlar
Ədviyyatlardan istifadə etməkdən imtina etməməlisiniz. Çünki onlar noxud şorbasının güclü tərəflərini vurğulayır. Ənənəvi olaraq, yaşıllıqlar kompozisiyaya daxil edilir. Siz həmçinin paprika, zərdəçal, köri və zəncəfil tozu əlavə etməlisiniz