Ənənəvi olaraq, qəhvə süd və şəkərlə qarışdırılır. Foodinfo.az Doctorpiter.ru-ya istinadən xəbər verir ki, bununla belə, başqa, daha orijinal və eyni zamanda çox sağlam əalvələr də var. Qəhvə sadəcə dadlı və canlandırıcı içki deyil, həm də insanın mərkəzi sinir sisteminə böyük təsir göstərən güclü psixostimulyatordur.
Kofein beyin fəaliyyətini aktivləşdirir, ürək fəaliyyətini artırır və yorğunluğu azaldır. Bununla belə, maksimum fayda əldə etmək və özünüzə zərər verməmək üçün qəhvənin ağıllı şəkildə istehlak edilməsi lazım olduğunu xatırlamaq lazımdır. Alimlər hesablayıblar ki, bəşəriyyət gündə orta hesabla 1,4 milyard fincan qəhvə içir.
Finlandiya adambaşına qəhvə istehlakına görə liderdir: orta hesabla finlilər ildə təxminən 12 kq qəhvə içirlər. Böyüklər üçün tövsiyə olunan qəhvə dozası gündə 1-2 fincandır. Müxtəlif əlavələrlə qəhvə hazırlamaq üçün bir çox variant var. Məşhur seçimlərdən biri kokos yağı və duzsuz kərə yağı ilə hazırlanan qəhvədir. Kakos yağı həzmi yaxşılaşdırmağa və maddələr mübadiləsini sürətləndirməyə kömək edir, doymuş yağ turşuları isə hüceyrə membranlarını bərpa etməyə kömək edir. Kərə yağı ürəyin və qan damarlarının işini dəstəkləyən A, D, E və K vitaminlərini əlavə edir.
Qəhvənin bal və sarımsaq ilə birləşməsi daha qəribə görünə bilər, lakin bu içki faydalı ola bilər. Bal B və C vitaminləri ilə zəngindir, sarımsaq isə güclü təbii antiseptikdir. Qəhvənin adi dadından bezmisinizsə, bu içki sizi təəccübləndirəcək. Belə qəhvəni gündəlik pəhrizinizə daxil etməzdən əvvəl həkiminizlə məsləhətləşmək daha yaxşıdır.