Rusiya Dövlət Təhsil Universitetinin Təbiət Elmləri Fakültəsinin Ümumi biologiya və bioekologiya kafedrasının dosenti Vitali Napolov qida rasionuna vitamin və minerallarla zəngin mövsümi qidaların daxil edilməsini tövsiyə edib.

Foodinfo.az bildirir ki, o, Life.ru-ya müsahibəsində qeyd edib ki, tərəvəzlərin hər biri özünəməxsus şəkildə faydalıdır. Gül kələmində daha çox protein, qırmızı kələm antioksidantlarla, ağ kələm C vitamini ilə zəngindir. Balqabaq və balqabağın tərkibindəki mikroelementlər və liflər isə mədə-bağırsaq traktının fəaliyyətini normallaşdırır. Napolovun qeyd etdiyi kimi, payızın əvvəli qovun yemək üçün ən yaxşı vaxtdır: qovun, qarpız və alma, tərkibində çoxlu C vitamini və müxtəlif mikroelementlər var. Bütün tərəvəz və meyvələr təzə yeyildikdə ən faydalıdır. Onların istehlakı vitamin çatışmazlığının inkişaf ehtimalını azaltmağa kömək edəcək.