Tibb elmləri namizədi, dietoloq Larisa Nekrasova bildirib ki, iltihab orqanizmin infeksiyaların, kimyəvi maddələrin və pis qidalanmanın mənfi təsirlərinə qarşı təbii qoruyucu reaksiyasıdır. İltihab xroniki hala keçərsə, bu, xərçəngə də səbəb ola bilər ki, həkim insanları onun inkişaf riskini azaltmaq üçün bəzi məşhur qidalardan çəkinməyə çağırıb.
Foodinfo.az xəbər verir ki, o, bildirib ki, pəhrizinizi tənzimləməklə xərçəng riskini azalda bilərsiniz. İlk növbədə, o, xroniki iltihabın səbəblərindən biri olduğu üçün pəhrizdə şəkərin minimuma endirilməsini və ya tamamilə çıxarılmalıdır. Mütəxəssis onu da əlavə edib ki, qənnadı məmulatları və ya çörək məhsulları kimi sürətli karbohidratların həddindən artıq istehlakı immuniteti azaldır.
Həkim qeyd edib ki, xroniki və ölümcül xəstəliklərin inkişaf riskini azaltmaq üçün spirtdən imtina etmək vacibdir. Spirtli içkilərin pərəstişkarları ildə bir dəfə qaraciyər və bağırsaqlarını yoxlamalıdırlar, çünki onlarda sızan bağırsaq sindromu riski artır.