Albalı yazın əvvəlinin əsas meyvəsidir. İlin bu vaxtında onun satışları ənənəvi olaraq yüksəlir, çünki bir çox insanlar vitaminləri mümkün qədər çox yığmaq istəyirlər.
Diyetoloq bizə bu vitamin anbarı ilə həddindən artıq aşsanız nə ola biləcəyini söyləyir.
Beynəlxalq İnteqrativ Qidalanma İnstitutunun təsisçisi Nata Qonçar deyir ki, şirin albalı sağlam bir giləmeyvədir və gündəlik istehlak normaya əməl etsəniz, bədənə zərər verməyəcək. Gündə 250 q-dan çox albalı yemək tövsiyə edilmir. Ancaq həddindən artıq yemək bir sıra problemlərə səbəb ola bilər:
qan şəkərinin artması;
allergik reaksiyalar;
bağırsaq obstruksiyasının inkişafı.
Albalı aşağı kalorili məhsuldur, lakin bu, onların nəzarətsiz istehlakının çəkiyə təsir etməməsi demək deyil. Bu giləmeyvə çox miqdarda şəkər ehtiva edir, buna görə istehlak hələ də insulinin artmasına səbəb olacaqdır. Diabet xəstələri bu meyvələrlə diqqətli olmalıdırlar, lakin xəstəliklər olmasa belə, normanı xatırlamağa dəyər.