Mütəxəssislər tez-tez şirin bibərdə çox miqdarda vitamin C və B vitaminlərini qeyd edirlər, lakin bu, əsas fayda deyil, diyetoloq, diyetoloq və bitki həkimi Angelica Duval deyir. Bibərin ən sağlam tərəfi, gündəlik dəyərin təxminən 30%-ni təşkil edən yüksək kobalt tərkibidir. Bu maddə qalxanabənzər vəzində problemi olan, eləcə də dəmir çatışmazlığı olan insanlar üçün lazımdır.

Faydalı xüsusiyyətləri ilə yanaşı, bibər mənfi keyfiyyətlərə malikdir. Onlar tərəvəzdə kifayət qədər bol olan alkaloidlərlə əlaqələndirilir. Əgər insanın heç bir əks göstərişi yoxdursa, o zaman təzə bibər yemək daha yaxşıdır, Sputnik Radio-da Duval məsləhət görür.

Bir insanın qaraciyəri, böyrəkləri və ya ifrazat sistemi xəstəlikləri varsa, o zaman bibər, bütün gecə kölgələri (və bunlara kartof, badımcan və pomidor daxildir) diyetdən xaric edilməlidir. Alkaloidlər bədəni olduqca güclü şəkildə zəhərləyə bilər, və ifrazat sisteminin qaraciyər və orqanları artıq yüklənirsə, bu, onların vəziyyətini ağırlaşdıracaq, həmçinin aritmiya, angina pektorisi, oynaq xəstəlikləri, kəskin mərhələdə qastrit və mədə xorası üçün bibər tövsiyə edilmir.