Tibb elmləri namizədi Lyudmila Merkuşeva xəbərdarlıq edir ki, duzlu və şirin içkilərə aludəçilik böyrək xəstəliklərinə səbəb ola bilər.
Foodinfo.az xəbər verir ki, , "İzvestiya" qəzetinə müsahibəsində bildirib ki, qidada duzun bolluğu qan təzyiqini artırır və böyrəklərə daha çox yük verir.
Tədqiqatlar göstərir ki, şəkərli qazlı içkilər çox miqdarda sidik turşusu əmələ gətirir ki, bu da böyrəklərdə problem yarada bilər. Həddindən artıq sidik turşusu da gut artritini tetikleyebilir və ürək-damar risklərini artıra bilər.
O, həmçinin pəhrizinizdə zülal qəbul etməyi, qəhvə qəbulunu gündə bir və ya iki stəkanla məhdudlaşdırmağı və böyrəklərinizə həddindən artıq stress qoymamaq üçün ağrıkəsicilərdən həddən artıq istifadə etməməyi tövsiyə etdi ki, bu da böyrəklərin zədələnməsinə səbəb ola bilər.
Leyla