Gavalı kompotu həm dadlı, həm də faydalı bir içkidir. Gavalı vitaminlər, minerallar və antioksidantlarla zəngin bir meyvədir.
Foodinfo.az xəbər verir ki, gavalı, C vitamini, A vitamini və kaliumla zəngindir, həmçinin həzm sistemini yaxşılaşdırmağa kömək edir.
Gavalı Kompotunun Hazırlanması:
Lazım olan ərzaqlar
- 1 kq gavalı
- 1 litr su
- 200 q şəkər (dadına görə tənzimlənə bilər)
- İstəyə görə, bir az limon suyu və ya darçın
Hazırlanma qaydası
1. Gavalıları yuyun, dənələrini çıxarın və ikiyə bölün.
2. Bir qazana suyu tökün və şəkəri əlavə edin. Şəkər həll olana qədər qarışdırıb qaynadın.
3. Gavalıları qaynar suya əlavə edin və 10-15 dəqiqə qaynasın. Meyvələr yumşaq olmalı, lakin dağılmamalıdır.
4. Limon suyu və ya darçın əlavə edərək əlavə dad verə bilərsiniz.
5. Kompotu ocağdan götürdükdən sonra bir qədər soyudun və sonra qablaşdıraraq soyuducuda saxlayın.
Gavalı kompotu, xüsusilə isti havalarda sərinləşdirici bir içki kimi istifadə edilir. Eyni zamanda, qış aylarında da istifadə edərək gavalının tərkibindəki vitaminlərdən faydalanmağa davam edə bilərsiniz.