Göyərti pəhriz lifi və qida maddələrinin mühüm mənbəyidir, lakin onların tərkibində zərərli patogenlər ola bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, İllinoys Universitetinin tədqiqatçıları Qida Mikrobiologiyası jurnalında dərc olunan araşdırmada E. coli ilə çirklənməmək üçün tərəvəzləri necə saxlamağı tapıblar.
Alimlər belə nəticəyə gəliblər ki, bəzi tərəvəzlər ən yaxşı şəkildə soyuducuda, digərləri isə otaq temperaturunda daha yaxşı saxlanılır.
Otaq temperaturunda E. coli kahı üzərində çox tez böyüyür, lakin kahı 4 ° C-də soyudulursa, E. coli populyasiyasında azalma görürük. Lakin, yarpaqlı göyərtilər üçün əks nəticələr əldə edirik. Bu tərəvəzlərdə E. coli yüksək temperaturda daha yavaş böyüyür, lakin artıq mövcuddursa, soyuducuda daha uzun müddət qala bilər.