Göyərtilər ilkin olaraq nə qədər təzə olarsa, keyfiyyətini itirmədən bir o qədər uzun müddət saxlanıla bilər.

Hansı yeməyi hazırlasanız, ona cəfəri, şüyüd, reyhan, soğan, ispanaq əlavə etsəniz həm dadı, həm də görünüşünü xeyli yaxşılaşdıra bilər.

İlk növbədə istənilən göyərti dondurula bilər, ancaq əvvəllər yuyulub qurudulmalıdır. Əks təqdirdə, yeməkdə yalnız vitaminlərlə doymuş yarpaqlar və gövdələr deyil, mikroblar da bitəcəkdir.

Şorba üçün göyərti hazırlayırsınızsa, onları əvvəlcədən kəsib sıx bağlanan qapaqlı plastik qablara tökmək yaxşıdır. Sapları qorumaq vacibdirsə kağız salfetlərə və ya dəsmallara bükülməlidir.

Nurlan