Gül kələmi qida dəyəri ilə zəngin, az kalorili və çox yönlü bir tərəvəzdir. O, müxtəlif vitaminlər, minerallar və antioksidantlar ilə zəngindir, sağlam qidalanma üçün əla bir seçimdir.
Foodinfo.az gül kələminin faydalarını təqdim edir:
1. Gül kələmi C, K, B6 vitaminləri, fol turşusu, kalium və maqnezium kimi vacib vitamin və minerallarla zəngindir. Bu maddələr də immun sistemini gücləndirir.
2. Xüsusilə sərbəst radikallara qarşı qoruma təmin edən güclü antioksidantlar ehtiva edir. Bu, xərçəng riskini azalda və yaşlanma prosesini yavaşladır.
3. Həzm sistemini dəstəkləyən və bağırsaq sağlamlığını qoruyan yüksək miqdarda lif ehtiva edir. Lifli qidalar qəbizliyin qarşısını almağa və çəki nəzarətinə kömək edir.
4. Aşağı kalorili olduğu üçün pəhriz saxlayanlar üçün ideal bir qidadır. Eyni zamanda, tərkibindəki liflər toxluq hissini artırır.
5. Gül kələminin tərkibindəki antioksidantlar və sulforafan iltihab əleyhinə təsir göstərir.
Bu tərəvəz müxtəlif yeməklərdə istifadə edilə bilər. O, qızartma, buxarda bişirmə, qaynatma və ya sobada qovurma yolu ilə hazırlanır. Həmçinin püresi, salatları və hətta aşağı karbohidratlı alternativ kimi düyü əvəzi kimi istifadə oluna bilər.
Bu tərəvəz sağlam qidalanma planlarına əlavə edildikdə bədənin ehtiyac duyduğu qidalı maddələri təmin edir və müxtəlif yeməklərdə istifadə olunaraq kulinariya yaradıcılığı üçün geniş imkanlar açır.