Meyvə şirəsi və sumuzi parlaq dadı və orqanizm üçün çoxlu faydalı xüsusiyyətləri olan iki məşhur içkidir. Bəs hansı daha yaxşıdır - meyvə içkisi və ya sumuzi? Bu suala cavab vermək üçün onların xüsusiyyətlərini və tərkibini nəzərə almaq lazımdır.

Morse təzə giləmeyvə və ya meyvələrdən qaynadılıb hazırlanan sərinləşdirici içkidir. Çox vaxt meyvə şirəsi zoğal, qara qarağat və ya albalıdan hazırlanır. Giləmeyvələrin turşuluğu və ətri turş içkiləri sevənlər üçün meyvə içkisini xüsusilə cəlbedici edir.

Sumizi təzə meyvə, giləmeyvə və ya tərəvəzləri su, şirə və ya qatıqla qarışdırmaqla hazırlanan içkidir. Onun əsas xüsusiyyətlərindən biri istifadə olunan inqrediyentlərin tərkibində olan bütün faydalı maddələri özündə saxlayan püre kimi konsistensiyasıdır.

Meyvə içkiləri və smuziləri müqayisə edərkən onların qida dəyərinə diqqət yetirmək lazımdır. Meyvə şirəsində çoxlu miqdarda C vitamini, antioksidantlar və flavonoidlər var ki, bu da immunitet sistemini gücləndirməyə və bədəni sərbəst radikallardan qorumağa kömək edir. Bununla belə, meyvə içkilərinin tərkibində əlavə şəkər ola bilər, onu istehlak edərkən nəzərə alınmalıdır.

Öz növbəsində, sumuzi müxtəlif növ meyvə və tərəvəzlərdən istifadə etdiyi üçün vitaminlər, minerallar və liflə zəngindir.