İspanaq askorbin turşusu, beta-karotin, fol turşusu, K vitamini, həmçinin kalsium, dəmir, maqneziumla zəngindir və bir çox başqa mikroelementləri ehtiva edir. Təzə tərəvəzlərdə yaşlanmanın qarşısını alan bir çox antioksidan var.

Məhsul ürək-damar və sinir sistemlərinə faydalı təsir göstərir, bağırsaq və mədəaltı vəzinin işini yaxşılaşdırır. İspanaq da son dərəcə aşağı kalorili məhsuldur - 100 q-da cəmi 23 kkal var.

Ekdisteron maddəsi ispanaqdan alınır. Bir neçə il əvvəl idman aləmində onun ətrafında qalmaqal yaranmışdı. Berlin Universitetinin alimləri hətta bu maddəni qadağan etmək istəyiblər, çünki məlum olub ki, o, idmançıların gücünü və dözümlülüyünü xeyli artırır və təsirinə görə steroidlərə bənzəyir.

Ecdysterone əzələ kütləsini artırmağa kömək edir, qan şəkərinin səviyyəsini normallaşdırır və yağ yığılmasının qarşısını alır.