Sputnik radiosuna tibb elmləri namizədi, dietoloq və terapevt Rimma Moisenko xəbərdarlıq edib. Səbəb qızdırılan bədənin soyuq mayedən şok keçirməsidir.

Buzlu su boğazın arxa hissəsinin şiddətli ani qıcıqlanmasına səbəb ola bilər, bu da öz növbəsində refleks olaraq baş ağrısına, huşunu itirməsinə və ya qarın ağrısına səbəb ola bilər.

O, zəif ağız mikrobiotası olanlara çox soyuq içkilər içməkdən çəkinməyi tövsiyə edib, çünki bu, boğaz ağrısı kimi soyuqdəymələrin şiddətlənməsinə səbəb ola bilər. İçkinin optimal temperaturu üstəgəl beş-on dərəcədir. Ancaq çöldə +35 olarsa, içki daha isti olmalıdır. Fərq on beş dərəcədən çox olmamalıdır. Bakterial və ya viral çirklənmə ehtimalını aradan qaldırmaq üçün buz üçün suyun təmizlənməsi də vacibdir.