Toyuq budlarının marinadlanması üçün əsas tərkib hissəsi kefirdir. Fermentləşdirilmiş süd məhsulu sayəsində ət şirəli və yumşaq olur. Kefirdə toyuq ayaqlarını ədviyyat, sarımsaq və xardal ilə marinatın, sonra sobada qızılı rəng alana qədər bişirin.
Tərkibi:
toyuq budu 6 əd
kefir 600 ml
sarımsaq 6 diş
üyüdülmüş şirin paprika 1 çay qaşığı
xardal 1 x.q.
üyüdülmüş qara bibər
duz
bitki yağı
Hazırlanması:
1. Toyuq budlarını yuyun və kağız dəsmal ilə qurulayın.
2. Sarımsağı soyun və incə doğrayın.
3. Kefiri bir qaba tökün, sarımsaq, paprika, xardal, istiot və duz əlavə edin və qarışdırın.
4. Ətin üzərinə kefir marinadını tökün. Beş saat örtün və soyudun.
5. Əti çıxarın bitki yağı ilə yağlanmış bir qab qoyun.
6. Əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcə sobada 50-60 dəqiqə qızılı rəng alana qədər bişirin.