Toyuq budlarının marinadlanması üçün əsas tərkib hissəsi kefirdir. Fermentləşdirilmiş süd məhsulu sayəsində ət şirəli və yumşaq olur. Kefirdə toyuq ayaqlarını ədviyyat, sarımsaq və xardal ilə marinatın, sonra sobada qızılı rəng alana qədər bişirin.

Tərkibi:

toyuq budu 6 əd

kefir 600 ml

sarımsaq 6 diş

üyüdülmüş şirin paprika 1 çay qaşığı

xardal 1 x.q.

üyüdülmüş qara bibər

duz

bitki yağı

Hazırlanması:

1. Toyuq budlarını yuyun və kağız dəsmal ilə qurulayın.

2. Sarımsağı soyun və incə doğrayın.

3. Kefiri bir qaba tökün, sarımsaq, paprika, xardal, istiot və duz əlavə edin və qarışdırın.

4. Ətin üzərinə kefir marinadını tökün. Beş saat örtün və soyudun.

5. Əti çıxarın bitki yağı ilə yağlanmış bir qab qoyun.

6. Əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcə sobada 50-60 dəqiqə qızılı rəng alana qədər bişirin.