Kakos südü o qədər məşhurdur ki, onu inək südünə alternativ olaraq təklif etməyən bir qəhvə mağazası tapmaq çətindir. Bununla belə, diyetoloqların fikrincə, o, hətta heyvan analoqundan daha zərərlidir. Trista Best, məhsulun maddələr mübadiləsini yavaşlatdığını və artıq çəkiyə kömək etdiyini iddia edir.

İndi bu içki yalnız qəhvəyə əlavə edilmir - çoxları üçün pəhrizin daimi hissəsinə çevirib. Onun incə dadı əksər yeməklərə əla əlavədir. Kakos südü, yüksək yağ tərkibinə görə çəki artımına və potensial olaraq yavaş maddələr mübadiləsinə kömək edə bilər. Bu yağlar əsasən doymuş olsalar da, onların kaloriləri hələ də yüksəkdir.

Bundan əlavə, onun özü onun ləzzətini yeməklərdə və ya içkilərdə hiss etmək üçün daha böyük hissələr tələb edir. Məsələn, kakos südü ilə hazırlanmış qəhvə inək südü ilə müqayisədə bu komponentin daha böyük həcmini tələb edir və bu, əlavə kalorilər əlavə edir.